Nemám moc času, měla bych dělat projekt do práce, na který taky nemám moc času. Ale přece jen mě napadá pár rozhořčených slov k tomu, co se v posledních dnech řeší.

Vláda svolala mimořádné jednání kvůli pohřbu Karla Gotta. Ale když se děje v naší vládě něco opravdu důležitého, za co by stála mimořádně svolaná schůze, tím někdy naše vláda až pohrdá.

Ano, jediný, opravdu jediný člověk, který na smrti Gotta "vydělá" je náš pan premiér. Je to jen další z věcí, které mu přijdou vhod. Jako starý kámoš mu udělá státní pohřeb nebo pohřeb se státním uctěním či co... no to je jedno. Jen další důvod se zviditelnit a ukázat důchodcům, že Babiš má přece taky srdce.

Ostatní slavní. Ti se předhánějí, kdo jeho rodině vyjádří tu nejlepší soustrast. Všichni ho oplakávají a mrzí je, že Mistr musel odejít. Jo. Jenže on mohl odejít klidně před čtyřiceti nebo padesáti lety. Ale ne. Dožil se krásných 80 let. To je úžasný věk a také nejvyšší čas odejít na věčnost. Jediné, co je blbé, že po sobě zanechal své ještě nezletilé dcery, které by tátu ještě potřebovaly. Ale snad ani on si nemyslel, že tu bude navěky. Takže s tím musel počítat. Tak jaképak oplakávání.

No a pak my. A sociální sítě, v kterých jsme až po uši. Každý si už pustil aspoň jednu Gottovu píseň, ač rád či ji nerad zaslechl v rádii. Už i na rockmaxu hráli Goťáka, tak to je co říct. Řešíme, jestli si Gott státní pohřeb zaslouží či nikoliv. Odsuzujeme jeho rodinu, která se raději námi všemi schovala v zahraničí, abychom jim nebrali emoce a smutek, který na ně právě doléhá.

Mě vždycky fascinuje, kolik lidí myslí a zaobírá se smrtí někoho, kdo žil úctyhodný dlouhý život a odešel krásně v náručí své rodiny. Snad všichni bychom si to takto přáli. Ale už nás nenapadne myšlenka na naše zemřelé, které máme v okolí, či rodině. Ani nám není blbé, že naposledy jsme byli na hřbitově minulý rok na dušičky. Teď je důležitá smrt Karla Gotta, kterého většina z nás vlastně ani neznala. Známe jen jeho hlas.

Jasně, já vím. Dušičky jsou až za měsíc, ještě máme plno času. Zatím skupujeme svíčky v akci a vybíráme, který z těch umělých naaranžovaných věnců by se asi naší bábi nejvíc líbil.

Tady tím sarkastickým článkem chci jen říct, ať

kašleme na to, že zemřel Karel Gott (ať odpočívá v pokoji), a raději se zvedněme, kupme růži a donesme ji na hřbitov někomu nám blízkému.

 

Dneska má svátek František, tak já jdu pokračovat v práci a pak koupit tu růži....