Volné pokračování článku Signály na pokraji...

 


Aby bylo jasno, proti Albínovi nic nemám. Neznám ho, jen z jeho reakcí pod různými články a příspěvky usuzuji, že je to člověk, který zatím nedokáže věcně odpovídat a debatovat na sociální síti. Vesměs si hodně věcí bere osobně a do svých reakcí vkládá příliš mnoho emocí. Ale nemám mu to za zlé, je mladý a mnoho zkušeností má před sebou. Kdo z nás někdy nereagoval nebo nereaguje na něco blbě, že? Akorát mě udivuje, že RT je s tímto v pohodě. Nevypovídá to tolik o Albínovi (promiň, že tě tu tolikrát zmiňuji), ale vypovídá to hodně o celém RT.

V neposlední řadě se chci vrátit ještě k blogu roku. O ne/smyslu a výsledcích soutěže se debatovalo už všude možně. Ale mě zajímá původ. Bylo původním cílem této soutěže před třemi roky to, aby uživatelé stálí i noví chtěli psát blogy? Aby je psali, a aby tyto blogy plné smysluplných textů byly alespoň na nějaké spisovatelské úrovni? Blogy, které si rád někdo přečte? Jaká byla motivace?

Mě by totiž zajímala jedna věc. A už jsem se tady na to dvakrát ptala. 

  1. Kolik blogů na signálech najdeme?
  2. Kolik lidí na signálech píše pravidelně (alespoň 1 za rok) články?
  3. Kolik lidí nominovalo blogy do soutěže? Kolikrát se shodli na stejném blogu?
  4. Kolik lidí hlasovalo pro blog roku? Jestli body = hlasy?

To vše totiž dává odpověď na to, jestli tato soutěž měla smysl. Já osobně píšu články sem tam, spíše nepravidelně. Některé více, některé méně zajímavé. Taky občas čtu jiné články na jiných blocích. Některé více, některé méně zajímavé. Ale když byla nominace blogů, vlastně jsem dlouho tápala, koho tam dát. Postrádala jsem v tom smysl, takže z mé strany nominace nepřišla. Pak přišlo hlasování a já zase tápala, jestli dávat vůbec hlas... Některé z těch blogů opravdu neměly v soutěži co dělat.

Prostě kvalitních blogů je málo. Kvalitních uživatelů je málo. Kvalitní web je málo.... kvalitní. A to není jenom kritika. To je prostě fakt. To tak prostě je a hotovo. Ale pokud je důležitější být na facebooku, tak je to v pořádku. Jenom nám to starým dobrým signálníkům dejte vědět, ať si neděláme plané naděje, že z toho ještě někdy kvalitní web bude.

Z této možná dobře míněné soutěže se stala fraška. Ze čtyř míst se umístila na dvou místech Zdendanda, jejíž blog je dle mě z výběru všech blogů na signálech jeden z velmi kvalitních. A hlavně stálý. Více či méně pravidelně něco napíše. Je to stálice. Proto už jednou vyhrála, proto vyhrála teď podruhé. Pak se umístila psycho-kat, jejíž blog nesleduji uplně pravidelně. Ale dle toho, co jsem četla, a myslím, že to o sobě sama prohlašuje, je opravdu někdy psycho :D A to nic ve zlém teď. Třetí umístění dostala Kollenka, která začala psát pravidelněji na svůj blog poté, co byla vyhozena z RT. To je docela komické. Co to tedy o soutěži vypovídá? Soutěž jenom poukázala na dlouhodobý fakt, že na signálech už opravdu nejsou tucty kvalitních blogů, a že to jde od desíti k pěti. A já bych ráda četla kvalitní blogy.

Na závěr chci říct, že tento čas strávený psaním těchto dvou článků má snad nějaký smysl. Je to psáno bez velkých emocí, bez negativního posuzování, spíše je to reálných pohled mých očí. Takže nechci, aby vyzněl jen jako mudrování nějakého chytráka, který by to určitě všechno udělal lépe. Ne, to určitě ne. Neudělal. Jsem ráda, a děkuji za to všem, kteří usilují o to, aby web pořád nějak dobře fungoval. Díky tomu, kdo opět rozjel nefunkční server. Díky těm, kterým ještě stále záleží na uživatelích. Píšu jen věcnou kritiku toho, co vidím, že nefunguje a je v mých očích nepochopitelné. 

Určitě to na někoho bude působit hrozně. Často, co píšu vyznívá potom jinak. Ale věřte, opravdu jsem se teď snažila. Takže s upřímným srdcem podotýkám, pokud v textu najdete něco, co tam není (a někdo to moc rád dělá), tak už s tím nic nenadělám. I na případné diskuze nebudu mít velkou kapacitu. Byla bych ráda, aby RT alespoň zaznamenal, že uživatelé signálů jsou ne úplně spokojení. To je mým cílem.

Protože já mám prostě signály.cz docela ráda.

jankac