aneb evangelizace ve škole......

Nikdy jsem si nemyslela, jak složitá a těžká, a hlavně jak důležitá je evangelizace nás křesťanů v tomto dnes zapomenutém moderním světě!

Nedávno jsme totiž ve škole četli článek o umělém oplodnění, o dětech ze zkumavky a moderních metodách početí dítěte, abychom zabránili různým nemocem, určili si sami, jak dítě bude chytré, jaké bude mít pohlaví a atd. Článek nebyl určen k učení novým metodám, bylo to v angličtině a byl určen jen a jen pro překlad a slovní zásobu. Přesto učitelku zajímalo, jaký názor na tuto věc máme my.

Ptala se, kdo je pro, a kdo proti, a proč. Jazyky mi nikdy nešli, a nechtěla jsem se v tu hodinu nějak ukazovat a protestovat, protože moje slovní zásoba je na bodě 10 (přibližně z desetitisíce), ale přece mi to nedalo a jako jediná jsem zvedla ruku "proti".

Bohužel? nebo bohudík? na to učitelka velmi rychle reagovala.... Obhajovala se tím, že například tyto způsoby mohou zmenšit pravděpodobnost různých nemocí... a co když se normální způsobem dítě narodí s nevyléčitelnou nemocí, s postižením? nebude si matka pak vyčítat, že nevyužila tyto metody? a když jsem byla pořád proti, začala si hrát na svedomí a říkala, "co kdyby se toto stalo právě tobě?" řekla sem jí, že nevím, jak bych v dané situaci reagovala, že je těžké mluvit, když to člověk nezažívá....

Ale řekla sem jí jedno: Na tomto světě ať byl jakýkoli, vždycky byli lidi s postižením a nemocemi, jsou takový a taky budou. A my jsme na tomto světě proto, abychom to přijali a vyrovnali se s tím, pomáhali těmto lidem a nehráli si pořád na dokonalé.

Lidé a vědci, kteří tyto nové metody, které jsou mimochodem naprosto proti přírodě, se snaží na tomto světě udržet jen dokonalé lidi, bez jakýchkoliv chybiček. Jaký to má potom smysl?

Navíc... umělé oplodnění, jak se to vlastně dělá? Vezme se několik ženských vajíček a několik mužských spermií a oplodní se uměle, ale vždycky se zachová jen  a to pozor "jedno" oplodněné vajíčko. .... Nikdo se pak už neptá, co se pak stane s těmi ostatními "oplodněnými"???? Když se to tak vezme, tak umělé oplodnění je vlastně několikanásobný umělý potrat!!! Copak to nevidí?

A ještě něco! Naše učitelka se nedala a opět reagovala, co když manželé nemůžou mít děti normálním způsobem a umělé oplodnění jim může pomoci? Když jsem i na toto odpověděla NE! učitelka se zděsila, jaký to mám vlastně přístup! že je to nespravedlivé pro ty manžele(páry) a mají jedinečnou šanci žít jako ostatní, a já jsem ještě proti!

"tak za 1. paní učitelko, spravedlnost sice existuje, ale nehledejte ji na tomto světě, a proto neposuzujte kdo má dostat jakou šanci"

za 2. na světě je tisíce dětí, které nemají rodiče a proto existuje tzv. adopce, myslíte, že je pro ty děti spravedlivé žít bez rodiny? není! a oni za to fakt nemohou! takže si tady nehrajme na spravedlnost!"

potomto učitelce "spadla brada" nevěděla už jak reagovat a proto se jen zeptala ostatních, kdo je po této diskuzi for or against.... kupodivu se ke mně přidal ještě jeden kluk, který to okomentoval, že je proti, protože mu to přijde divné, že si to ti lidi tak neužijí.... No po tomto komentáři už sem fakt jen kroutila hlavou.

Proto tedy říkám, jak těžká je evangelizace v tomto světě.... tedy například ve škole..... u nás si na to bohudík děcka i učitelé pomalu začínají zvykat, že já mám prostě na některé věci jiný názor.... bohužel sama....